Reikės:
Pagrindui:
150 g sviesto
130 g miltų
100 g lazdyno riešutų
40 g kakavos
60 g „Dansukker” drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių trynių
1 šaukšto šalto vandens (gali prireikti)
Žiupsnelio druskos
Vaisių sluoksniui:
100 g džiovintų abrikosų
50 g šviesių razinų
50 g lazdyno riešutų
Morengui:
3 kiaušinių baltymų
150 g „Dansukker” cukraus miltelių
100 g lazdyno riešutų
1. Lazdyno riešutus berkite į skardą ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę trumpam (5-7 minutes), kol suskeldės luobelės ir pasklis aromatas. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti ir tada pirštais nutrinkite luobeles. 200 g riešutų berkite į kavamalę ar maisto kombainą ir sutrinkite iki miltų.
2. Miltus ir kakavą persijokite su druska, įberkite pagrindui skirtų sumaltų riešutų dalį (100 g) ir išmaišykite;
3. Burokine tarka vis pavoliodami į miltus sutarkuokite šaltą sviestą ir peiliu ar pirštais įtrinkite miltus į sviestą, kad gautųsi rupūs trupiniai bei neliktų stambių gabalų. Galite naudotis ir virtuviniu kombainu.
4. Cukrų “Farinas” ištrinkite su tryniais ir išmaišykite. Šis cukrus kepiniui suteiks sodresnio skonio. Masę pilkite į miltų ir sviesto mišinį ir pirštais formuokite tešlą, suspauskite masę į vieną gumulą. Jei minklė labai sausa, nekimba, įpilkite šaukštą šalto vandens, tačiau juo nepiktnaudžiaukite, kad tešla nebūtų per šlapia.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą