2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

MFD virtuvė: Blynai blyneliūkščiai!!!

Užsinorėjau valgyti, galvojau ką nors pasigaminsiu. Į galvą pirmiausia šovė blynai. Atsidariau puslapį www.receptai.lt ir radau daug skaniai atrodančių receptų. Nusprendžiau ir čia įkelti kelis receptus.


Blynai su dešrelėmis ir sūriu

Ingredientai:
Pienas, 0,5 litro
Kiaušiniai, 2 vienetai
Druska
Dešrelės
Kvietiniai miltai, 250 gramų
Fermentinis sūris





Gaminimo eiga:
Miltus, kiaušinį, pieną ir druską sumaišyti, kad gautųsi skysta tešla blynams kepti. Dešreles supjaustyti (smulkiai) ir sutarkuoti fermentinį sūrį. Išmaišyti. Ant kiekvieno iškepto blyno dėti dešrelių ir sūrio masės. Susukti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Šokoladiniai lietiniai blynai

Ingredientai:
Šokoladas, juodasis, 80 gramų
Kakava, 1 valgomasis šaukštas
Pienas, 500 mililitrų
Kvietiniai miltai, 1,5 stiklinės
Kiaušiniai, 3 vienetai
Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
Sviestas, 40 gramų
Romas, tamsus, 3 valgomieji šaukštai
Druska


Gaminimo eiga:
Ištirpiname sviestą ir šokoladą. Kai šiek tiek pravėsta įmaišome kakavą, romą. Kiaušinius išplakame su druska ir cukraus pudra. Šokolado masę sumaišome su kiaušinių plakiniu. Įmaišome pieną, o po to miltus.
Įkaitiname keptuvę (nesvylančiu paviršiumi). Kepame plonus blynus per visą keptuvės plotį.

Lietiniai blynai su aguonomis


Ingredientai:
Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
Druska
Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
Kvietiniai miltai, 300 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Pienas, 1,5 stiklinės
Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai




Gaminimo eiga:
Iš miltų, kiaušinių, pieno, alyvuogių aliejaus bei šiek tiek druskos, cukraus ir aguonų užmaišykite tešlą.
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi (arba sviestu, bet labai nedaug).
Į įkaitintą keptuvę pilkite 2 šaukštus tešlos ir paskirstykite po visą keptuvės plotį. Kepkite kiekvieną blyno pusę apie 40 sekundžių. Pirmą blyną kepsite gal šiek tiek ilgiau.


Blynai „Širdelės“

Ingredientai:
Sviestas, ištirpintas, 2 valgomieji šaukštai
Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Pienas, 130 mililitrų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 140 gramų
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio





Gaminimo eiga:

Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Atskirame inde išplakite pieną ir kiaušinį, tada supilkite išlydytą sviestą.

Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.

Vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabaliuką sviesto. Kai jis ištirps, pilkite samtį tešlos. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverskite. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1 cm storio.

Tą patį pakartokite su likusia tešla.
Blynus apipjaustykite arba su formele išspauskite, kad gautųsi širdelės formos. Patiekite su vaisiais ar uogiene.

Avižinių dribsnių blynai


Ingredientai:
Avižiniai dribsniai, 7 valgomieji šaukštai
Pienas, 100 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Medus, 2 valgomieji šaukštai
Aliejus, 1 valgomasis šaukštas







Gaminimo eiga:

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu.
Išplakite kiaušinį su medumi.
Į kiaušinio plakinį įmaišykite avižinius dribsnius su medumi.
Iš gautos tešlos kepkite blynus įkaitintame aliejuje.
2 šaukštai tešlos bus 1 blynas. Kiekvieną blyną apkepkite iš abiejų pusių, kol pagelsta.




Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
Ingredientai:
Tešlai:
Pienas, 250 mililitrų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Kvietiniai miltai, 200 gramų
Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio
Aliejus, 1 valgomasis šaukštas




Įdarui:
3 bananų
3 obuolių
Šokolado ( pagal skonį)
75 g sviesto
 3 arbatinius šaukštus cukraus


Užpilui:
100 g kakavos
200 ml pieno
200 g cukraus

Gaminimo eiga:
Įdaras:
 Bananą ir obuolį nulupame ir supjaustome kubeliais. Ant silpnos ugnies ištirpiname šokoladą su sviestu ir sumaišome su cukrumi.Kartu su sviestu, šokoladu ir cukrumi sumaišome supjaustytus bananus ir obuolius.Šiek tiek pakaitiname.Nuimame puodą ir atvėsus padedame į šaldytuvą, kol gaminsime blynus.
Tešla:
 Tešlai skirtus produktus sudėti į dubenį ir išplakti maišytuvu. Kepti per visą keptuvę ant mažos ugnies ir versti tada, kai blynas nebekibs prie keptuvės (jei įpylėte reikiamą kiekį aliejaus) ir bus apskrudęs, bet neperdegęs.
Užpilas:
 Įpusėjus kepti lietinius pradėti virti užpilą. Į dubenį įpilti pieną ir laukti kol užkais, bet neužvirs. Tada sudėti kakavą ir cukrų ir visą laiką maišyti, kad nesusidarytu gumulėlių. Virti tol, kol sutirštės.

Tada ant blyno sudėti įdarą , suvynioti. Užpilti šokoladą ir papuošti. Labai tinka vaniliniai ledai.



Sėkmės virtuvėje, skanių blynų :) Ikiukas :P



P.s. Jeigu turite laisvą minutėlę, prašau išreikšti savo nuomonę ir pateikti pasiūlymų šiai rubrikai ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą