Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų bobutės krepšį. Vaikų ir suaugusiųjų traškanti laimė.
Reikės:
Sausainių tešlai:
225 g sviesto
80 g cukraus pudros
10 g vanilinio cukraus miltelių
1 kiaušinio
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. apelsino sulčių
310 g (ir dar šiek tiek) miltų
Glaistui:
200 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo
3 v. š. (gali prireikti šiek tiek daugiau) citrinos sulčių
Maistinių dažų
Gaminimas:
Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.
Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
Į plakinį pilkite apelsino sultis. Gerai išmaišykite.
Persijokite miltus su kepimo milteliais ir vanilinio cukraus milteliais. Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.
Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.
Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte išpjaukite formele norimos formos sausainius.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.
Baigus kepti, leiskite sausainiais atvėsti, nes šilti jie bus labai trapūs.
Paruoškite glaistą. Elektriniu plakikliu iki baltų putų išplakite kiaušinio baltymą, sudedame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome ir toliau plakame apie 5min., kol masė sutirštėja, pabąla ir pradeda blizgėti.
Glaistą padalinkite į atskirus dubenėlius lygiomis dalimis ir į kiekvieną įlašinkite pageidaujamos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite.
Ant atvėsusių sausainių konditeriniu teptuku tepkite glaistą. Jei jis per tirštas (lieka teptuko šuorelių žymės), įspauskite daugiau citrinos sulčių. Leiskite glaistui sutvirtėti, geriausiai pernakt.
Skanaus, brangiosios :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą