2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Raganavimas


Raganos įrankiai

Pirmiausia noriu pasakyti, kad įrankiai ir tėra tik įrankiai. Jie sukuria tinkamą aplinką ir nuotaiką, padeda susikaupti ir pasinerti į pakitusią samonės būseną. Kai kas mėgsta naudoti daugybę įrankių lyg teatro dekoracijų ir tai puiku, bet yra ir tokių kurie naudoja tik keletą ar nenaudoja jokių. Vieninteliai dalykai būtini magijai tai jūsų vaizduotė, valia ir tikėjimas. Taigi ką mes naudojam ir kam to reikia.

Altorius: Tai tiesiog staliukas, komoda ar kitas plokščias paviršius ant kurio ritualo metu išdėliojami kiti įrankiai. Taip pat ties juo sukoncentruojamas dėmesys ritualo metu. Yra daug skirtingų nuomonių dėl altoriaus krypties rate. Aš manau, kad reikėtų arba pasirinkti vieną kryptį, kuri pagal jūsų kambarį yra patogiausia, arba statyti altorių toje pusėje, kuri susijusi su jūsų kerais (pvz. vakarai – emocijos). Dešinė altoriaus pusė paprastai paskiriama Dievui. Šioje pusėje uždegama auksinė ar raudona žvakė, pastatoma Dievo statulėlė, smilkyklė, durklas ir druska. Kairė altoriaus pusė paprastai skiriama Deivei. Čia padedama taurė, pentaklis, varpelis, kristalai ir vanduo. Taip pat pastatoma Deivės statulėlė arba uždegama žalia ar sidabrinė žvakė.

Aliejai – Naudojami patepti žvakėms, įrankiams arba įlašinami į aliejinę lempą. Jei naudojama ant kūno keleą lašų pasirinkto aliejaus reikia atskieksti baziniu aliejumi, taip pat galima įlašinti kelis lašus į ritualinę vonią.

Amuletas: Tai tam tikras daiktas pakrautas teigiama energija ir saugantis jo nešiotoją nuo įvairių pavojų.

Apskritimas: Prieš ritualą visada nubrėžiamas apsauginis ratas aplink altorių. Galima jį nubrėžti kreida arba druska, pažymėti virve ar kristalais, arba galima jį tiesiog įsivaizduoti.

Druska: Naudojama apvalyti ir pašventinti įrankiams bei apvalančiai voniai. Geriausia naudoti jūros druską.

Dubenėliai: Druskai, vandeniui ar smulkiems daiktams padėti ant altoriaus.

Durklas Athame: Tai dviašmenis  peilis juoda rankena. Jis sufokusuoja ir nukreipia jūsų energiją. Jis naudojamas nubrėžti ratui, iškviesti, pašventinti, pakrauti ir išvaryti, šačiau niekada nenaudokite jo kraujui pralieti. Jam net nebūtina būti aštriam.

Etiketės: Indeliams su žolelėmis pažymėti.

Gėlės: Naudojamos papuošti altoriui, kaip auka Deivei arba kerams.

Grūdai: Kaip aukos Dievams.

Grūstuvė: Naudojama gaminant žolelių miltelius, ar žolelių druską.

Karoliai: Amuletams, talismanams ir papuošalams gaminti.

Kristalai: Naudojami kaip žemės simboliai arba pagal savo poveikį kerams.

Maišeliai: Kerų meišeliams, amuletams, žolelėms į vonią.

Muzikos įrašai ar diskai: Meditacijai, kaip fonas ritualo metu ar pagalba kaupiant energiją.

Peilis Boline: Tai peilis su balta rankena naudojamas raižyti žvakėms ir pjaustyti žolelėms.

Pentaklis (pentagrama): Tai senovinos apsaugos simbolis. Penki kampai simbolizuoja žemę, vandenį, orą ir ugnį, o viršutinis dvasią. Naudojamas pašventinti įrankius, vandenį, druską ir amuletus, taip pat kaip apsaugos simbolis.

Popierius: Geriausia turėti įvairių spalvų peticijų ir žvakių magijai.

Ritualinė apranga: Ji padeda susikaupti ir atsiriboti nuo kasdienybės, leidžia pasijusti “magiškai”. Pasirinkite modelį su kuriuo jausitės patogiai. Galite pasisiūdinti ką nors paprasto ar ekstravagantiško, primenančio senovinę suknelę, kimono ar apsiaustą. Arba galite įsigyti rūbą, kurį paskirsite tik ritualams. Kai kam magiškai atrodys šilkiniai naktiniai, chalatėlis, o kai kas gal nuspręs vilkėti džinsais. Dažnai naudojama juoda atspindinti arba violetinė pasąmonės spalva. Jei jums tai neatrodo svarbu galite vilkėti kasdieniais patogiais rūbais, arba atlikti apeigas tradiciškai – nuogi.

Runos: Pranašavimui arba amuletams/talismanams gaminti.

Sapnų žurnalas: Sapnų užrašinėjimas skatina intuiciją ir padeda perprasti savo pasąmonės simbolių kalbą.

Plunksnos: Oro simbolis, dekoracijai.

Sėklos: Kerams ir aukoms.

Smilkyklė: Siejama su oro elementu. Joje deginami smilkalai ar žolelės.

Smilkalai: Orui aromatizuoti ir kaip auka Dievams.

Staltiesė: Naudojama uždengti altoriui pasitiesiama Taro kortoms ar runoms dėlioti. Galima turėti kelias skirtingų spalvų.

Statulėlės: Ant altoriaus dedamos dievų statulėlės. Mažos gyvūnų statulėlės gali būti nešiojamos kišenėje kaip amuletai ar net totemai.

Stikliniai indeliai: Žolelėms ir aromatinei druskai laikyti.

Šešėlių knyga: Tai ne visai įrankis, tačiau labai svarbus kiekvienai raganai. Tai knyga, sąsiuvinys ar net kompiuterinis failas kur ragana užrašo visus savo ritualus, asociacijas ir kitą naudingą informaciją. Šios knygos tradiciškai niekam negalima rodyti.

Šluota: Šluota simboliškai naudojama apvalyti ritualo erdvei nuo blogų vibracijų.

Švytuoklė: Pranašavimui

Taro kortos: Pranašavimui ir meditacijai

Taurė: Paprastai sidabrinės spalvos ji simbolizuoja vandenį, mėnulį ir Deivę. Į ją gali būti ipilamas vynas kaip auka Deivei ir Dievui, o po ritualo jį derėtų išlieti į dirvą.

Ugnis: Šį elementą paprastai atstovauja žvakės, bet galima naudoti ir aliejinę lempą.

Virvelės: Įvairių spalvų virvelės naudojamos mazgų kerams.

Vanduo: Naudojamas apvalyti kristalams ir kitiems įrankiams. Vandens stichiją paprastai simbolizuoja taurė, indelis su vandeniu, kriauklė, gali būti net mėlyna žvakė ar akmenėlis.

Varpelis: Laikoma, kad varpo skambesys apvalo energetiškai. Naudojamas iškviesti gerąsias ir atbaidyti piktas dvasias arba pažymėti svarbius ritualo momentus, kaip pradžią, pabaigą ar kvietimą įženkti į ratą.

Žemė: Meditacijai, kaip žemės elementas

Žolelės: Simbolizuoja žemės elementą. Ritualo metu gali būti deginamos kaip smilkalai ar auka Deivei. Taip pat naudojama kerams, kerų meišeliams ar norų milteliams. Kadanti kiekvienas augalas turi unikalių magiškų savybių, žolelės yra nepamainomas raganos kerų priedas.

Žvakės: Žvakės siejamos su ugnies elementu. Jos naudojamos apšvietimui, kaip Dievo ir Deivės simboliai ar konkretiems kerams. Žvakės naudojimas priklauso nuo jos spalvos.

Žvakidės: Žvakėms laikyti, praktiniais sumetimais geriau rinktis metalines, nes gali sprogti jei jas paliečia liepsna.
Magija – tai sąmoningas energijos nukreipimas savo valia, siekiant konkretaus tikslo ir keičiant savo realybę.

Žolelių magija

Žolelių magija priklauso žemės stichijos magijai. O naudodami žemės stichiją kerams galite tikėtis ilgalaikių ir stabilių rezultatų.
Pavyzdžiui, jei atliksite žolelių pinigų kerus vargu ar kitą dieną laimėsite loterijoje. Greičiau sulauktumėte geriau apmokamo darbo pasiūlymo ar paaukštinimo kartu su algos pakėlimu. Žolelių magija efektyvi pati savaime, tačiau galima ją derinti su kitomis magijos formomis siekiant įvairių rezultatų. Tarkim galite sujungti žolelių ir žvakių magiją stabiliems, tačiau greitesniems rezultatams įtrindami žvakę žolelėmis, eteriniais aliejais ar net patys pagamindami žvakę su įmaišytais aliejais ir žolelėmis. Deje pas mus Lietuvoje kol kas nemačiau naminio žvakių gaminimo rinkinuko parduotuvėse, jei kas tokį rasite būtinai man praneškite.
Žolelių energetinės savybės nepaprastai įvairios, jos siejamos su planetų ir stichijų energija. Be to paruoštą maginį žolelių mišinį galima labai įvairiai panaudoti – galima įmaišyti į maistą kaip prieskonius, paruošti arbatą, įpilti nuoviro į vonią, pagaminti kerų maišelį, smilkyti, sutrinti į miltelius ir išpūsti ore. Eteriniai aliejai, nors tai ir ne žolelės tikrąja žodžio prasme, bet taip pat augalai gali būti naudojami drauge su žolelėmis ar atskirai. Jais aromatizuojamos patalpos, ištirpdyti jie pilami į vonią, taip pat galima pasigaminti patepimo ar masažinį aliejų. Taigi nusprendę, kad jusų tikslui tinkamiausias augalas rožė, galite rinktis ar naudosite jos žiedlapius ar eterinį aliejų.
Magijoje kokybė eina pirmiau už kiekybę, tas pats turėtų būti taikoma ir renkantis savo įrankius, t.y. žoleles. Jei turite galimybių galite patys auginti savo mėgiamiausių magijai ir kulinarijai naudojamų augalų darželį, sodinti ir skinti augalus astrologiškai tam palankiausiu metu atsižvelgiant į augalo savybes bei numatomą jo panaudojimą. Kai kas nueina net taip toli, kad atsižvelgia ne tik į mėnulio fazę, savaitės dieną, bet ir į planetų valandą. Jei darželis jums neprieinama prabanga galite auginti prieskoninių žolelių vazonėliuose ant virtuvės palangės. Arba galite tiesiog įsigyti ko reikia vaistinėje ar prekybos centre, ten galite gauti net šviežių žolelių.
Dauguma raganų turi savo mėgiamiausias, išmėgintas ir patikimas žoleles bei aromatus, įdėmiai perskaitykite vienų ir kitų savybių aprašymus pateiktus svetainėje. Apsižiūrėkite kokių žolelių rasite augančių prie savo namų ir virtuvės prieskonių lentynėlėje, greičiausiai ne vieną ir ne dvi. Keletas mano mėgiamiausių žolelių yra pipiras, bazilikas, cinamonas, ramunėlės, šalavijas, o aliejai levandos, apelsino, ylang ylang, kedrų ir pušų. Visą šį arsenalą naudoju tiek magijos tikslams, tiek kulinariniams, gydymo, grožio ir malonumo. Bazilikais ir pipirais skaninu padažą, kad suteiktų jėgų ir energijos, pritrauktų finansinę gerovę, o 7 lašus ylang ylang aliejaus sumaišau su medumi ir ištirpinu vonioje tai ne tik gražina odą, bet ir veikia kaip afrodiziakas. Levandos aliejų taip pat naudoju voniai norėdama atsipalaiduoti arba patepu smilkinius kai skauda galva. Šalavijo smilkalais apvalau kambarius nuo kenksmingų energijų. Manau supratote mintį apie panaudojimo įvairovę.
Paminėjau galimus panaudojimo būdus, bei aprašiau augalų ir aliejų savybes, tikiuosi patys sugebėsite sudėti šias žinias ir panaudoti savo gerovei ir laimei kurti. Papasakosiu tik kaip paruošti žoleles naudojimui, nesvarbu ar tai būtų smilkymui, valgio paskaninimui, kerų maišeliui ar viralui (arbatai ar voniai). Pasirinkite nelyginį skaičių jūsų tikslą atitinkančių augalų, kurie papildytų ir sustiprintų vienas kito veikimą. Tarkim tai būtų 1 pagrindinė žolelė, 2 papildančios žolelės ir 2 sustiprinančios kitų veikimą žolelės. Savo receptus kurti padės literatūra ir praktika. Jei tik viską užsirašinėsite Šešėlių Knygoje ilgainiui turėsite išmėgintų ir patikimų receptų rinkinį.
Ne pačių užaugintos, o nupirktos žolelės nebus susijusios su jumis energetiškai, tad turėsite užmegzti su jomis ryšį prieš naudodami jas kerams. Paimkite į rankas kiekvieną žolelę atskirai, arba jei tai nepatogu (pvz.: su maltais pipirais) tiesiog įsidėkite jos į stiklinį ar porcelianinį indelį (tik ne metalinį) ir lieskite juos dešinės rankos pirštų galiukais. Pajuskite jos energiją ir į ją tekančią savo energiją, leiskite joms susimaišyti, labai ryškiai įsivaizduokite šios žolelės paskirtį, kaip norite, kad ji jums padėtų, leiskite jai prisigerti jūsų ketinimo. Tarkim gal šalavijo prašysite apvalyti nuo negatyvių energijų, o rozmarino ir mėtos gydyti. Kai pakrausite kiekvieną žolelę atskirai galite jas sumaišyti, jei reikia įlašinkite eterinių aliejų mastydami apie jų inešamą energiją. Dabar pakartokite pakrovimo ketinimu procedūrą nurodydami viso mišinio tikslą, tarkim šiam mišiniui įsivaizduosite save sveiką.
Toliau jau elkitės su savo mišinių kaip suplanavę – smilkykite užbėrę ant rusenančios anglies tabletės, paruoškite nuovirą ir supilkite į vonią ar sudėkite į kerų maišelį, kurį nešiositės su savimi. Beje, kerų maišelį galite papildyti dar ir akmenėliu, kuris padėtį vykdyti tą patį tikslą.

Kerų maišelis
 Kerų maišelis, dar vadinamas “modžo” ar “gris gris” – tai žolelių, akmenėlių ir kitų objektų, pasirinktų dėl jų specifinių energijų rinkinys turintis padėti pasiekti pasirinktą tikslą.

Paprastai šie objektai surišami skiautėje medžiagos arba sudedami į specialiai pasiūtą maišelį. Tada tris arba devynis kartus ištariamas rimuotas užkalbėjimas, tai pakrauna maišelį energija ir nurodo jam jo tikslą. Kitas būdas pakrauti maišelį yra paprašyti kiekvieno elemento, kad jį palaimintų.

Siūdami maišeli geriau naudokite natūralius audinius kaip medvilnė ar šilkas. Jūsų maišelis gali būti nuo nosinaitės surištos į mazgelį iki prabangaus išsiuvinėto šilkinio kapšelio. Svarbiausia pasirinkite spalvą atitinkančią jūsų norą arba tiesiog universalią baltą.

Susidėkite visus savo ingredientus vienoje vietoje. Nubrėžkite apskritimą ir iškvieskite elementalius. Ištarkite garsiai savo norą. Sudėkite žoleles, akmenėlius ir kitus pasirinktus objektus as simbolius į maišelį ir užriškite jį su sidabrine ar auksine virvele arba su spalvota juostele atitinkančia jūsų troškimą. Laikydama savo kerų maišelį rankose ištarkite savo užkalbėjimą ir paprašykite elementų palaiminimo.


Laikydama virš žvakės ištarkite – “Ugnies elemente, palaimink šį kerų maišelį ir suteik jam gyvybę”.

Pašlakstykite jį vandeniu ir ištarkite – “Vandens elemente, palaimink šį kerų maišelį”.

Pabarstykite ant jo druskos ir ištarkite – “Žemės elemente palaimink šį kerų maišelį ir teneša jis vaisius”.

Papūskite į jį arba palaikykite smilkalų dūmuose ir ištarkite – “Oro elemente palaimink ir pakrauk šį kerų maišelį”.

Laikykite jį savo rankose ir paprašykite Dvasios palaiminimo savais žodžiais nurodydami koks šio maišelio tikslas.

Nešiokites kerų maišelį su savimi arba tiesiog kasdien jį palaikykite rankose įsivaizduodami savo troškimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą